Aktiviteter

Vi arrangerar löpande events och aktiviteter för att inspirera och motivera till ett framgångsrikt företagande. Det är omväxlande workshops, talk-shows, föreläsningar och seminarier med framgångsrika personer från välkända företag och organisationer. Nedan kan du dels läsa lite kort om våra olika aktivitetsformer och dels anmäla dig via länkar i kalendariet.


Kalendarium 2020-21

December

1/12 - Möjlighetsseminarium: digitalt i Zoom (tidigare Kävlinge)

Hur kan man ställa om sin organisation och företag? Våra duktiga coacher och partners presenterar sig och berättar om företagande till exempel ur legala, ekonomiska, affärsmässiga och personliga perspektiv.  Därefter blir det nätverkande och möjlighet till att boka personliga möten med coacherna.

Möjlighetsseminariet är en del av omställningsprogrammet Omtänk och hålls kl 16-18. Läs mer och anmäl dig

4/12 - Online-workshopDansa med osäkerheten

Många upplever vår nuvarande situation som den största osäkerheten i mannaminne. Vilken inställning och vilka verktyg behöver vi för att agera proaktivt i stället för att bara reagera?

Kom på denna kostnadsfria online-workshop kl 10-12 och lär dig dansa med osäkerheten!

 Läs mer och anmäl dig här!

7/12 - Rådgivning: Malmö

Vi erbjuder även rådgivning på fasta tider i Malmö där rådgivare finns på plats den 7/12 kl 13-16. Boka din tid här.
För rådgivning på annan tid och plats, anmäl ditt intresse i vårt kontaktformulär

8/12 - Utemöten för Omtänk: Torups bokskog

Välkommen till en ny typ av möten – ett sätt att skapa nätverk och få affärerna att blomstra - vi kallar det medvetet nätverkande! Mötena är en del av Omställningsprogrammet ”Omtanke som ger omtänk” och är ett samarbete mellan Stiftelsen Nyföretagarcenter Syd, affärsnätverken BNI Öresund och HorseHub och samt Svedala kommun och attraktorn ”Årets förebild i nätverkande".
Vi träffas kl 11.30-13.30 i Torups bokskog i Svedala kommun.

Mötena är kostnadsfria och vi kör tre åtskilda möten med max åtta deltagare i varje. Anmäl dig till vilket av de tre du vill - innehållet är detsamma. Först till Bokskogen får först ... :-)
Läs mer och anmäl dig idag!

9/12 - Lunchwebinar: Strategiskt hållbarhetsarbete i organisationer - på vetenskaplig grund

En introduktion till hur du kan arbeta praktiskt och integrerat med strategisk hållbarhet i din verksamhet. På webinaret lyfts viktiga perspektiv ni behöver ta hänsyn till samt förslag på hur ni kan integrera, följa upp, lära och utveckla över tid. Tillsammans med Metanoia Sustainable AB och som en del av omställningsprogrammen är du denna dag välkommen på kostnadsfritt webinarium kl 11.30-12.30. Läs mer och anmäl dig!

11/12 och 14/12 - Utvecklingsdagar: Möjligheter för omställning - hållbar företagsutveckling på riktigt

Välkommen till två heldagar fyllda av kunskap och engagemang. Du väljer de ämnen som passar dig och ditt företag. 

I programmet finns något för alla som vill skapa mer hållbara affärer - oavsett om du har en liten enskild firma och vill ställa om till AB, om du ska anställa din första medarbetare, eller om du har ett större bolag och behöver titta över din värdekedja och dina inköp. I upplägget ingår möjlighet till efterföljande affärscoaching. Vi sänder live på Facebook.

Anmäl dig till det eller de pass som passar dig :-) Läs mer och anmäl dig!

14/12 - Lunchwebinar: Naturen som intressent

Vi har som samhälle, företag, organisation och människa ställt oss vid sidan och tittat på naturen som något utanför, något som vi åker till, något vi betraktar, beundrar och plundrar .

Vad händer när du istället låter insikten om att vi är alla del av en större helhet ? I din organisations intressentanalys sätta in naturen som en av dina intressenter,  jämfört med din allra viktigaste kund. Välkommen på kostnadsfritt lunchwebinar kl 11.30-12.30. Läs mer och anmäl dig!

15/12 - Julmingel och digital afterwork

Vi utvecklar formerna för att mötas och skapa möjligheter. Denna eftermiddag bjuder vi därför in till digitalt mingel och afterwork. Vi startar med allmänt mingel kl.16 och fortsätter med mindre gruppträffar och träffar 1-2-1. Minglet är öppet fram till kl.17 - det finns sedan möjlighet att ansluta till vårt möjlighetsseminarium fram till 18 - Läs mer och anmäl dig

15/12 - Möjlighetsseminarium: digitalt i Zoom

Hur kan man ställa om sin organisation och företag? Våra duktiga coacher och partners presenterar sig och berättar om företagande till exempel ur legala, ekonomiska, affärsmässiga och personliga perspektiv.  Därefter blir det nätverkande och möjlighet till att boka personliga möten med coacherna.

Möjlighetsseminariet är en del av omställningsprogrammet Omtänk och hålls kl 17-18. Läs mer och anmäl dig

Januari 2021

15/1 - Webinar: Personer med funktionsvariationer - möjligheter för företagen

LSS-insatser ska garantera t.ex. en bra daglig sysselsättning för dem som genom sina olika diagnoser inte bedöms ha arbetsförmåga. Det är dock sällan människor med LSS-beslut avslutar detta och kommer ut på den vanliga arbetsmarknaden.

En praktikplats kan ha olika varaktighet och omfattning, allt ifrån några timmar en el. flera dagar i veckan upp till heltid. Vad som idag mer sällan inträffar är att människor går vidare från praktiken till en riktigt anställning.

Med rätt samarbete mellan daglig verksamhet, praktikplats, arbetsförmedling och försäkringskassa borde fler kunna nå sin dröm om ett vanligt arbete...

Välkommen på kostnadsfritt webinar med Niclas Böhme från Lunds Finest DV kl 10.00-11.00. Läs mer och anmäl dig!

Februari 2021

4/2 - Webinar: Nya generationens ledarskap

Vad skulle hända om vi förutsätter att alla människor är ledare? Kan det vara så att den sanna definitionen av ledarskap, är samarbete? På detta kostnadsfria webinar ska vi träda in i ett multidimensionellt perspektiv och expandera vår syn på ledarskap. Välkommen kl 13.00-14.00!
Läs mer och anmäl dig här!

12/2 - Rådgivning, Burlöv

Vi erbjuder rådgivning på fasta tider i Burlöv där rådgivare finns på plats den 12/2 kl 09-11. Boka din tid här.
För rådgivning på annan tid och plats, anmäl ditt intresse i vårt kontaktformulär

April 2021

12/4 - Företagsskola - (Tema ej bestämt)

Att vara ledare idag innebär att möta många olika utmaningar. Man skall både vara visionär och framtidsstrateg samtidigt som man har fullt upp med det dagliga operativa arbetet. Det blir handfasta tips och råd kring att vara en aktiv ledare och hur vi kan verka i mindre organisationer för fortsatt god utveckling i våra företag. - Läs mer och anmäl dig

27/4 - Rådgivning, Burlöv

Vi erbjuder rådgivning på fasta tider i Burlöv där rådgivare finns på plats den 27/4 kl 09-12. Boka din tid här.
För rådgivning på annan tid och plats, anmäl ditt intresse i vårt kontaktformulär