Rådgivning

Nyföretagarcenter Syd är en viktig resurs för dig som vill starta eller redan har eget företag och vill ha hjälp i omställning! Vi är Skånes främsta företagarcenter med affärs- och innovationsrådgivning och entreprenörsprogram. Vi erbjuder ett brett utbud av informationsmöten, seminarier,  företagsskolor och bedriver program med särskild inriktning på start, drift och omställning. Vi drivs i ideell stiftelseform och samarbetar med ett 40-tal offentliga och privata partners, vilka bidrar med kunskap, erfarenhet och kompetens. 


Affärsrådgivning starta eget företag

Om du har en idé och funderar på att starta, eller nyligen har startat ett företag som du vill komma vidare med och utveckla, kan du få kvalificerad, objektiv och konfidentiell rådgivning kring

företagande hos oss. Du kan få hjälp med vad du behöver tänka på vid företagsstarten, exempelvis  hur du skapar en affärs och budgetplan och sköter din bokföring. Du får också möjlighet och verktyg för ett hållbart företagande på alla plan. Vi har ett aktivt samarbete med både näringslivet , kommunerna och ett mycket stort nätverk av företagsvänner i regionen, så vi hjälper dig även med kontakter som kan stödja din utveckling.   

 

Rådgivarna utgår ifrån dina behov och frågeställningar. Innan du träffar oss vill vi att du besöker www.verksamt.se där flera myndigheter samlat matnyttig information för dig som företagare. För att optimera mötet, ta med de tre viktigaste frågorna som du vill ha svar på. Har du redan gjort en entreprenörsplan, så tag med denna till mötet. Med en genomarbetad entreprenörsplan har du kommit en bra bit på vägen till att utveckla ditt företag!

 

Våra rådgivare är tillgängliga vardagar kl. 9 - 17. Lämna intresseanmälan för rådgivning här

Affärsrådgivning

Om du driver ett företag som du vill ställa om till hållbart företagande, kan du få objektiv och kostnadsfri rådgivning kring detta hos oss. Du kan till exempel få hjälp med vad du behöver alltifrån hållbarhet, anställningsfrågor, marknadsföring, kommunikation och försäljning, e-handel, juridik eller hur du kan se nya möjligheter i ditt företagande genom helhetssyn och mångfaldsperspektiv. Vi har ett aktivt samarbete med både näringslivet, kommunerna och ett mycket stort nätverk av företagsvänner i regionen, så vi hjälper dig även med kontakter som kan stödja din utveckling.

 

Rådgivarna utgår ifrån dina behov och frågeställningar. För att optimera mötet, ta med de tre viktigaste frågorna som du vill ha svar på. Lämna intresseanmälan för rådgivning här 

Företagsskola och seminarier

Vi erbjuder kostnadsfria seminarier på olika teman som säkert intresserar dig som företagare. Det kan röra allt ifrån ekonomi, avtal och hemsidor till personligt ledarskap, säljträning och konsten att få många och nöjda kunder.

 

Information om våra seminarier kan du läsa om i vårt Aktivitetskalendarium. Vi har också olika entreprenörsprogram och onlineutbildningar som du hittar under Företagsskola. Vill du vara säker på att inte missa något så anmäl dig för vårt nyhetsbrev.

 

Mer inspiration

Funderar du på att starta eget? Kanske ett eget kafé, bli professionell festfixare, jobba som konsult eller driva en e-butik? Här rekommenderar vi några inspirerande böcker och tips på vad du skulle kunna jobba med! Till vidare