Att starta eget är inte svårt, men det blir alltid bättre om man gör rätt från början. Möt några av våra framgångsrika entreprenörer och låt dig inspireras och motiveras av dem att förverkliga dina drömmar om eget företagande.


CECILIA HAR ALLTID VARIT KREATIV OCH INTRESSERAD AV ATT HITTA EGNA LÖSNINGAR.

 

”Visionen för mig är att revolutionera resebranschen!

Att starta en rörelse inom svensk reseindustri där man stärker företagskulturen, varumärket och kommunikationen genom resor med hållbarhet och

socialt ansvarstagande som bärande tema.” 

Läs mer


ALLAN HADE TRÖTTNAT PÅ EN DEL SAKER I BEMANNINGSBRANSCHEN FÖR VÅRDEN.

 

 

Allan Hadrous på FlexCare har värderingarna klara – ”Vi skall aldrig utnyttja en vårdgivare i utsatt läge.” Han delar med sig av sina erfarenheter från att framgångsrikt lyckas med sin utmaning och sitt företagande. 

Läs mer


PÅ KALENDEGATAN 18 I CENTRALA MALMÖ LIGGER DET ETT POSTKONTOR MED INTERNATIONELL STATUS.

 

”Vi älskar att serva människor och hjälpa dem med deras behov.”  Patrik på Mail Boxes Etc. startade eget och valde vägen att etablera ett framgångsrikt franchise-koncept i hjärtat av Malmö. Följ Patriks väg in i företagarvärlden och de speciella förutsättningar som franchise bjuder på.

Läs mer


TYCKER DU OM ATT RESA?

VILL DU BERÄTTA OM DITT RESANDE FÖR ANDRA? EN KARTA PÅ VÄGGEN MED PINS SOM VISAR VAR DU VARIT, ELLER VILL VARA KANSKE KAN VARA LÖSNINGEN? 

 

Erika Holm på PinAround har nappat på detta som sin affärsidé. Med en frihetstörst och vilja att resa, lära och hitta nya vägar i livet var egenföretagandet det rätta för henne.

Läs mer 


INOM DEN HÅRT

KONKURRENSUTSATTA MEDIABRANSCHEN SÅG JOHN, DÅ BARA 22 ÅR GAMMAL, OCH

HANS NUVARANDE KOLLEGOR EN PLATS FÖR YTTERLIGARE EN AKTÖR.

 FÖR ATT LYCKAS MÅSATE MAN DOCK NÅ KOMMERSIELL FRAMGÅNG OCH SAMTIDIGT MOTIVERA OCH STIMULERA MEDARBETARNA.

John Sigvant, VD på 

Giraff Publishing berättar om en resa in i nyföretagandet med både starkt kommersiellt driv och en varm känsla till sina kollegor, medarbetare och kompanjoner.

Läs mer 


ALLA VILL HA MER TIMMAR PÅ DYGNET, SÅ TILL OCH MED ÄTANDET MÅSTE OPTIMERAS FÖR ATT TIDEN SKALL RÄCKA TILL ALLT MAN VILL GÖRA. FÖR EN SANN ENTREPRENÖR LÅTER DET SOM UTMANING ATT ANTA.

Jonathan Burns på Flexeats

är just en sådan entreprenör.

Läs mer


DET ÄR ALDRIG FÖR SENT ATT FÖRVERKLIGA SINA DRÖMMAR.

50 år ung var det dags för Milo Kalén att börja baka ihop sitt företag. Receptet var väl formulerat, men  omständigheterna fick bestämma formen som idéerna skulle bakas och gräddas i, innan det var dags att öppna kafé-dörrarna. ”Glädjen med att driva ett företag”, har blivit belöningen av träget arbete, säger hon själv. Läs mer


NÄR CARSTEN FICK REDA PÅ ATT HANS FRU OCH HANS MOR HARDE VARIT UTE OCH SHOPPAT EN MASSA SAKER FÖR NÄSTAN INGENTING TÄNDES HANS ENTREPRENÖRSLUSTA.

 

”Jag vet när jag ser ett gyllene tillfälle och vore en idiot om jag lät den här möjligheten slippa ur mina händer.” Följ med i berättelsen hur han förvekligade sin idé om hållbart företagande.

Läs mer